Αιθυλένιο
Η παρουσία του διεγείρει τη διαδικασία ωρίμανσης.
Διοξείδιο του άνθρακα
Σε συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα 10% – 15% τα κεράσια επιδρούν θετικά στην καταστολή της ανάπτυξης της αποσύνθεσης. Για πάνω από 30% δημιουργούν καφέ αποχρωματισμό στο δέρμα και αλλοίωση στη γεύση τους.
Όζον
Προστατεύει από μύκητες και βακτηρίδια.
Οξυγόνο
Χαμηλή συγκέντρωση μικρότερη από 1% δημιουργεί σκασίματα στην επιφάνειά τους
και αλλοίωση στη γεύση τους.
Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.