Καλάθι

Η επίδραση των αερίων στα αποθηκευμένα κινέζικα λάχανα μέσα στους ψυκτικούς θαλάμους.

Αιθυλένιο

Η παρουσία του αιθυλενίου αυξάνει την αναπνοή, με αποτέλεσμα το κιτρίνισμα και την αποσύνθεση των φύλλων του.

Διοξείδιο του άνθρακα

Η παρουσία του σε συγκέντρωση 2% – 6% διατηρεί την ποιότητα και παρατείνει τη χρονική διάρκεια αποθήκευσης. Πάνω από 7,5% δημιουργούνται δυσάρεστες οσμές και πάνω από 10% δημιουργούνται εσωτερικοί αποχρωματισμοί.

Όζον

Διασπά το αιθυλένιο, καταστρέφει μύκητες και βακτηρίδια.

Οξυγόνο

Χαμηλή συγκέντρωση κάτω από 1% δημιουργεί ζυμώσεις.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Δημιουργία Λογαριασμού
Επαναφορά Κωδικού