Η επίδραση των αερίων στα αποθηκευμένα κολοκυθάκια μέσα σε ψυκτικούς θαλάμους.

Αιθυλένιο

Τα κολοκυθάκια σε παρατεταμένη έκθεση στο αιθυλένιο, ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα
κιτρινίζουν πολύ γρήγορα.

Διοξείδιο του άνθρακα

Σε συγκεντρώσεις έως 10% διατηρείται το πράσινο χρώμα τους.

Όζον

Διασπά το αιθυλένιο, καταστρέφει σπόρια μυκήτων.

Οξυγόνο

Χαμηλή συγκέντρωση 3%-5% καθυστερεί το κιτρίνισμα στις ποικιλίες με σκούρο πράσινο χρώμα και καθυστερεί την έναρξη της αποσύνθεσής τους για λίγες ημέρες.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Isofruit
Logo
Register New Account
Reset Password
Shopping cart