Καλάθι

Η επίδραση των αερίων στα αποθηκευμένα μπρόκολα μέσα στους ψυκτικούς θαλάμους.

Αιθυλένιο

Η παρουσία του αιθυλενίου επιταχύνει το κιτρίνισμα της κεφαλής των μπρόκολων. Έκθεση σε 2 ppm αιθυλενίου στους 10oC, μειώνεται η διάρκεια ζωής τους κατά 50%.

Διοξείδιο του άνθρακα

Η παρουσία του σε συγκεντρώσεις 50.000 – 100.000 ppm βοηθά στο να διατηρηθεί η ποιότητα και ο χρόνος αποθήκευσης.

Όζον

Διασπά το αιθυλένιο, καταστρέφει σπόρια μυκήτων.

Οξυγόνο

Χαμηλή συγκέντρωση μειώνει το ρυθμό της αναπνοής επιμηκύνει τη χρονική διάρκεια αποθήκευσης, διατηρεί το πράσινο χρώμα και την τρυφερότητά τους.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Δημιουργία Λογαριασμού
Επαναφορά Κωδικού