Καλάθι

Η επίδραση των αερίων στα αποθηκευμένα σμέουρα (raspberries) μέσα στους ψυκτικούς θαλάμους.

Αιθυλένιο

Η παρουσία του επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης.

Διοξείδιο του άνθρακα

Η παρουσία του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε συγκεντρώσεις από 15% έως 20% επιφέρει περιορισμό στην ανάπτυξη της γκρι σήψης που προκαλείται από τον μύκητα (Botrytis cinerea). Για περισσότερο από 25% σε διοξείδιο του άνθρακα (CO2), μπορεί να προκαλέσει αλλοίωση της γεύσης τους και καφέ αποχρωματισμό, ανάλογα με την ποικιλία, τη διάρκεια έκθεσης και την θερμοκρασία αποθήκευσης.

Όζον

Διασπά το αιθυλένιο, καταστρέφει σπόρια μυκήτων.

Οξυγόνο

Η παρουσία του σε συγκεντρώσεις από 5% έως 10% είναι ο περιορισμός στην ανάπτυξη της γκρίζας μούχλας (Botrytis cinerea) και άλλων οργανισμών που προκαλούν μαλάκωμα της μάζας τους.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Δημιουργία Λογαριασμού
Επαναφορά Κωδικού