Καλάθι

Η επίδραση των αερίων στα αποθηκευμένα σύκα μέσα στους ψυκτικούς θαλάμους.

Αιθυλένιο

Η παρουσία του μαλακώνει τη σάρκα τους.

Διοξείδιο του άνθρακα

Η παρουσία του σε συγκεντρώσεις περισσότερο από 25% σε διοξείδιο του άνθρακα (CO2), προκαλεί αλλοίωση της γεύσης τους.

Όζον

Η παρουσία του όζοντος διασπά το αιθυλένιο, καταστρέφει σπόρια μυκήτων και βοηθά στην καλύτερη διατήρηση των σύκων.

Οξυγόνο

Η παρουσία του σε συγκεντρώσεις λιγότερο από 2% αλλοιώνει τη γεύση τους.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Δημιουργία Λογαριασμού
Επαναφορά Κωδικού