Αιθυλένιο
Η παρουσία του μαλακώνει τη σάρκα τους.
Διοξείδιο του άνθρακα
Η παρουσία του σε συγκεντρώσεις περισσότερο από 25% σε διοξείδιο του άνθρακα (CO2), προκαλεί αλλοίωση της γεύσης τους.
Όζον
Η παρουσία του όζοντος διασπά το αιθυλένιο, καταστρέφει σπόρια μυκήτων και βοηθά στην καλύτερη διατήρηση των σύκων.
Οξυγόνο
Η παρουσία του σε συγκεντρώσεις λιγότερο από 2% αλλοιώνει τη γεύση τους.
Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.