Καλάθι

Η επίδραση των αερίων στις αποθηκευμένες μπανάνες μέσα στους ψυκτικούς θαλάμους.

Αιθυλένιο

Η παρουσία του επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης. Η συγκέντρωση αιθυλενίου 1ppm είναι ικανή να ξεκινήσει την ωρίμανση των μπανανών.

Διοξείδιο του άνθρακα

Η παρουσία του σε συγκεντρώσεις από 2% έως 5% μειώνει το ρυθμό της αναπνοής με αποτέλεσμα να καθυστερήσει την ωρίμανση των μπανανών από 1-4 εβδομάδες. Για ποσοστό μεγαλύτερο από 7% μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητη υφή στη σάρκα και αλλοίωση στη γεύση τους.

Όζον

Η παρουσία όζοντος διασπά το αιθυλένιο, καταστρέφει σπόρια μυκήτων.

Οξυγόνο

Η παρουσία του αυξάνει την αναπνοή και επιταχύνει τη γήρανση. Για χαμηλές συγκεντρώσεις βοηθά στη διατήρηση της ποιότητας αλλά κάτω από 2% δημιουργούνται δυσάρεστες οσμές και αλλοίωση στη γεύση τους.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Δημιουργία Λογαριασμού
Επαναφορά Κωδικού