Αιθυλένιο
Η παρουσία του επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης.
Διοξείδιο του άνθρακα
Η παρουσία του σε συγκεντρώσεις από 15 έως 20% βοηθά στο περιορισμό της ανάπτυξης της γκρι σήψης που προκαλείται από τον μύκητα (Botrytis cinerea). Για περισσότερο από 25% σε διοξείδιο του άνθρακα (CO2), μπορεί να προκαλέσει αλλοίωση της γεύσης τους και καφέ αποχρωματισμό, ανάλογα με την ποικιλία, τη διάρκεια έκθεσης και τη θερμοκρασία αποθήκευσης.
Όζον
Διασπά το αιθυλένιο, καταστρέφει σπόρια μυκήτων.
Οξυγόνο
Η παρουσία του σε συγκεντρώσεις από 5% έως 10% είναι ο περιορισμός στην ανάπτυξη της γκρι σήψης που προκαλείται από τον μύκητα (Botrytis cinerea).
Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.