Αιθυλένιο
Η παρουσία του αιθυλενίου επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης. Η έκθεσή τους σε ποσότητα αιθυλενίου 1 ppm για 6 ημέρες ή σε 10 ppm για 2 ημέρες στους 20ο C να επιταχύνουν το μαλάκωμα της σάρκας
Διοξείδιο του άνθρακα
Η διατήρηση του διοξειδίου του άνθρακα (CΟ2)σε μεσαία επίπεδα (5%-8%) βοηθά στη διατήρηση της ποιότητας. Επίπεδα πάνω από 10% δημιουργούν αλλοίωση στη γεύση τους.
Όζον
Διασπά το αιθυλένιο, καταστρέφει σπόρια μυκήτων.
Οξυγόνο
Χαμηλό ποσοστό από 3%-5% καθυστερεί την ωρίμανση.
Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.