Καλάθι

Η επίδραση των αερίων στους αποθηκευμένους λωτούς μέσα στους ψυκτικούς θαλάμους.

Αιθυλένιο

Η παρουσία του αιθυλενίου επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης. Η έκθεσή τους σε ποσότητα αιθυλενίου 1 ppm για 6 ημέρες ή σε 10 ppm για 2 ημέρες στους 20ο C να επιταχύνουν το μαλάκωμα της σάρκας

Διοξείδιο του άνθρακα

Η διατήρηση του διοξειδίου του άνθρακα (CΟ2)σε μεσαία επίπεδα (5%-8%) βοηθά στη διατήρηση της ποιότητας. Επίπεδα πάνω από 10% δημιουργούν αλλοίωση στη γεύση τους.

Όζον

Διασπά το αιθυλένιο, καταστρέφει σπόρια μυκήτων.

Οξυγόνο

Χαμηλό ποσοστό από 3%-5% καθυστερεί την ωρίμανση.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Δημιουργία Λογαριασμού
Επαναφορά Κωδικού