
ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Μετασυλλεκτική διαχείριση
Σας συμβουλεύουμε:

Αποφεύγετε την αποθήκευση ξερών κρεμμυδιών που κατά την διάρκεια της παραγωγής τους εκτέθηκαν σε παρατεταμένη υγρασία σε συνδυασμό με υψηλές θερμοκρασίες

Το αιθυλένιο μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη της βλάστησης αλλά και την επέκταση της φθοράς που προκαλούν οι μύκητες

Έκθεση στο φως μετά την ξήρανση προκαλεί αλλοίωση του χρώματος στις εξωτερικές φλούδες των κρεμμυδιών

Σωστή ξήρανση και σκλήρυνση για την αποφυγή του μύκητα βοτρύτη, καθώς και χαμηλές θερμοκρασίες και υγρασία κατά την αποθήκευση

Τοποθέτηση των κρεμμυδιών σε θερμοκρασία άνω των 14-18 ο C, ευνοεί της συνέχιση του μύκητα Asperigus niger, που συνδέεται με την υψηλή υγρασία κατά τη συγκομιδή

Διατηρήστε το διοξείδιο του άνθρακα (CΟ2) σε μεσαία επίπεδα που βοηθά στην προστασία των ξερών κρεμμυδιών και τη διατήρηση της ποιότητάς τους.

Τα κρεμμύδια πρέπει να αποθηκεύονται σε θερμοκρασία 0,2◦C εώς 0,5◦C, σχετική υγρασία από 72% έως 76% και για χρονικό διάστημα 8 εώς 10 μήνες