
Μπρόκολο
Μετασυλλεκτική Διαχείριση
Σας συμβουλεύουμε:

Τα μπρόκολα είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στο αιθυλένιο. Τα συμπτώματα που προκαλούνται είναι το κιτρίνισμα και η μείωση της διάρκειας ζωής. (Σε μπρόκολα σε έκθεση 2 ppm αιθυλενίου, μειώνεται η διάρκεια ζωής κατά 50%).

Απαραίτητη η εφαρμογή ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΨΥΞΗΣ

Για την επιτυχημένη αποθήκευση των μπρόκολων συνιστάται η πρόψυξή στους 3- 5 °C των ανθοκεφαλών αμέσως μετά τη συγκομιδή στον αγρό και πριν την αποθήκευσή τους.

Προστατέψτε τα μπρόκολα αφήνοντας τα εξωτερικά φύλλα. (Αυτά απομακρύνονται λίγο πριν την συσκευασία τους ή την εμπορική διάθεσή τους).

Η εμφάνιση των μπρόκολων βελτιώνεται απομακρύνοντας τα κατεστραμμένα, άρρωστα, νεκρά, ή αποχρωματισμένα φυτικά τμήματα.

Η τοποθέτηση των μπρόκολων στα κιβώτια συλλογής (κλούβες) πρέπει να γίνεται με προσοχή και με προσεκτικές κινήσεις.

Συνιστάται μετά τη συγκομιδή και κατά την αποθήκευση σε ψυκτικούς θαλάμους, οι ανθοκεφαλές να συσκευάζονται σε διάτρητες ή ημιπερατές μεμβράνες για τον περιορισμό της απώλειας νερού.

Συνιστάται η χρήση τριμμένου ή λεπιδωτού πάγου στη συσκευασία των μπρόκολων κατά τη διάρκεια της εμπορικής αποστολής τους.

Τα μπρόκολα πρέπει να αποθηκεύονται σε θερμοκρασία αποθήκευσης: -0,3°C έως 0,5°C, σχετική υγρασία από 90% έως 95% και για χρονικό διάστημα αποθήκευσης για 2 – 3 μήνες.