Μετασυλλεκτική Διαχείριση στις Πατάτες

🥔Πατάτες
Μετασυλλεκτική διαχείριση
Σας συμβουλεύουμε:
🥔ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η Δυναμική ψύξη για την συντήρηση πατατών.
🥔Πριν τη συλλογή της πατάτας από το χωράφι πρέπει να έχετε διαπιστώσει ότι η επιδερμίδα της είναι κατάλληλα σκληρυμένη.
🥔Αποφεύγετε τον φωτισμό κατά την αποθήκευση. Προκαλεί πρασίνισμα.
🥔Πατάτες που έχουν συλλεχθεί σε θερμοκρασία πάνω από 25 ◦C να μην αποθηκεύονται, αλλά να διατίθεται για εμπορική χρήση, γιατί θα παρουσιάσουν απώλειες υγρασίας και μαλάκωμα της σάρκας τους.
🥔Χρησιμοποιείστε τσουβάλια από πατατόσπορο ( όχι λιόπανα) για να σκεπάσετε το εκτεθειμένο μέρος των αποθηκευμένων πατατών, ώστε να τις προστατεύσετε από την περισσότερη υγρασία το φως και τον αέρα.
🥔Μέχρι να ολοκληρωθεί η αποθήκευση σε ψυκτικούς θαλάμους ρυθμίζετε τη θερμοκρασία στους 12 ◦C . Όταν ολοκληρώσετε την αποθήκευση ρυθμίστε τη θερμοκρασία του ψυκτικού θαλάμου στους 8 ◦C για μία εβδομάδα. Κατόπιν ρυθμίστε στους 6 ◦C έως 7 ◦C.
🥔Για μακροχρόνια αποθήκευση ελέγχετε το φύτρωμα του πατατόσπορου με την παροχή ποσότητας αιθυλενίου (1 – 20 ppm) από ειδική συσκευή.
🥔Πατάτες που έχουν αποθηκευθεί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες από τη βέλτιστη και έχουν μετατρέψει τα άμυλά τους σε σάκχαρα, μπορούν να επανέλθουν εάν τοποθετηθούν σταδιακά σε θερμοκρασία από 12 ◦C έως 25 ◦C σε χρονικό διάστημα 10 έως 12 ημερών.
🥔Οι πατατες πρέπει να αποθηκεύονται σε θερμοκρασία από 6 ◦ C εώς 7◦C, σχετική υγρασία από 92% έως 94% και για χρονικό διάστημα αποθήκευσης από 4 εώς 6 μήνες

Isofruit
Logo
Register New Account
Reset Password
Shopping cart