
Αβοκάντο
Μετασυλλεκτική διαχείριση
Σας συμβουλεύουμε:

Μην παρατείνετε το χρόνο έναρξης της συγκομιδής πέραν αυτού που ορίζεται από τους δείκτες ωριμότητας. Πιθανή αλλοίωση της γεύσης τους.

Η διατήρηση μικρό τμήμα του ποδίσκου κατά τη συγκομιδή προστατεύει την ποιότητα των αβοκάντο

Άγουρα αβοκάντο έχουν τη δυνατότητα με παροχή 100 ppm αιθυλενίου και αφού εκτεθούν για 48 ώρες σε θάλαμο ωρίμανσης στους 20 °C να ωριμάσουν σε 3 – 6 ημέρες.

Προστατέψτε τα αβοκάντο από συντήρηση σε χαμηλές θερμοκρασίας. Θερμοκρασία συντήρησης 0-2 °C για περισσότερες από 7 ημέρες δημιουργεί εκτεταμένη διάβρωση και μαύρισμα του δέρματος. Ενώ σε θερμοκρασία 3-5 °C για περισσότερες από 2 εβδομάδες δημιουργήθηκε εσωτερική αμαύρωση της σάρκας με αντίστοιχη αύξηση της ευαισθησίας τους στην προσβολή από παθογόνα.

Τα αβοκάντο είναι κλιμακτηριακά φρούτα και ωριμάζουν μετά τη συλλογή τους. Εάν επιθυμείτε να εκμεταλλευτείτε όσο είναι δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια αποθήκευσης σε ψυκτικούς θαλάμους συγκομίστε στην έναρξη της ωρίμανσής τους.

Γρήγορη πρόψυξη μετά τη συγκομιδή και πριν την εμπορική αποστολή τους. Διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας σε όλες τις φάσεις διακίνησης.

Διατηρήστε το διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε χαμηλά επίπεδα κατά την αποθήκευση. Βοηθά στη συντήρηση αλλά όχι περισσότερο από 10% γιατί δημιουργεί αλλοίωση στη γεύση του.

Τα αβοκάντο πρέπει να αποθηκεύονται σε θερμοκρασία από 5 έως 8 °C , σχετική υγρασία από 90% έως 95% και για χρονικό διάστημα αποθήκευσης από 4 έως 7 εβδομάδες.