Καλάθι

Προετοιμασία – Διαχείριση των μανταρινιών πριν και κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης σε Ψυκτικούς Θαλάμους (με λίγα λόγια).

Χρονικό διάστημα:

Συνίσταται χρονικό διάστημα από 3 έως 4 εβδομάδες.

Εξαερισμός:

Ειδική μελέτη και τοποθέτηση μηχανισμού εξαερισμού του θαλάμου, ελεγχόμενο ψηφιακά.

Δυναμικός αποπρασινισμός:

Είναι η βελτιωμένη μέθοδος των είδη υπαρχόντων συστημάτων αποπρασινισμού. Βασίζεται στο συνεχή έλεγχο πολλαπλών σημείων στα προς αποπρασινισμό μανταρίνια και στους μηχανισμούς παροχής αιθυλενίου και διατήρησης της κατάλληλης θερμοκρασίας του θαλάμου (ψύξης – θέρμανσης) κατά τη διάρκεια του αποπρασινισμού.

Αποπρασινισμός:

Αποθηκεύετε την κατάλληλη ποσότητα μανταρινιών, ανάλογα με τον όγκο του αποπρασινιστηρίου. Η ποσότητα των προς αποπρασινισμό μανταρινιών μέσα στο θάλαμο αποπρασινισμού πρέπει να καταλαμβάνουν από το 1/3 έως τα 2/4 του συνολικού όγκου του θαλάμου. Ο θάλαμος αποπρασινισμού πρέπει να έχει χωρητικότητα από 60 κυβικά μέτρα και περισσότερο, αλλά όχι λιγότερο από 30 κυβικά μέτρα.

Εξαερισμός στον αποπρασινισμό:

Την πρώτη ημέρα κάθε προγράμματος δεν γίνεται εξαερισμός. Στο τέλος της πρώτης ημέρας γίνεται πλήρης εξαερισμός του αποπρασινιστηρίου και κατόπιν τις υπόλοιπες μέρες ο εξαερισμός του θαλάμου γίνεται με πλήρη ανανέωση του αέρα κάθε 6 ώρες με σκοπό την απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα (CO2). (Το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) αφενός αναστέλλει τη δράση του αιθυλενίου και αφετέρου η υπερβολική συγκέντρωσή του μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα κυρίως γύρω από τον ποδίσκο των προϊόντων).

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Δημιουργία Λογαριασμού
Επαναφορά Κωδικού