Θερμοκρασία αποθήκευσης:
Προτείνεται θερμοκρασία αποθήκευσης στους -0,2ο έως 0,2ο C.
Δυναμική πρόψυξη:
Ειδική μελέτη του χρόνου απορρόφησης της θερμοκρασίας και της ταχύτητας του αέρα, ώστε η ψύξη να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη, μέχρι την καρδιά του προψυχόμενου προϊόντος.
Δυναμική ψύξη:
Ελέγχει σε πολλαπλά σημεία τις συνθήκες απόλυτης και ιδανικής ρύθμισης των παραμέτρων συντήρησης των ροδάκινων σε όλο τον όγκο του ψυκτικού θαλάμου με πλήρη κάλυψη όλου του 24ώρου. Οι ψυκτικοί θάλαμοι με δυναμική ψύξη σε σχέση με τους ψυκτικούς θαλάμους που λειτουργούν με τη συμβατική μέθοδο παρέχουν μεγαλύτερη και ποιοτικότερη συντηρησιμότητα των προϊόντων.
Υψηλή υγρασία:
Επιλογή αεροψυκτήρα με χαμηλή διαφορά θερμοκρασίας εισόδου – εξόδου του ψυκτικού μέσου (ΔΤ).
Χρονικό διάστημα αποθήκευσης:
Συνίσταται χρονικό διάστημα από 2 έως 6 εβδομάδες.
Όζον:
Τοποθέτηση συσκευής και η παροχή της απαραίτητης ποσότητας όζοντος, για την καταπολέμηση του μικροβιακού φορτίου.
Απομάκρυνση αιθυλενίου:
Προτείνεται η χρήση καυστήρα αιθυλενίου ή συσκευή απορρόφησης αιθυλενίου.
Εξαερισμός:
Ειδική μελέτη και τοποθέτηση μηχανισμού εξαερισμού για την απομάκρυνση του διοξειδίου του θαλάμου, ελεγχόμενο ψηφιακά.
Ανακυκλοφορία αέρος:
Ειδική μελέτη και τοποθέτηση στοιχείων ψύξης με ανεμιστήρες τύπου inverter ελεγχόμενους ψηφιακά για πλήρη κάλυψη όλου του 24ώρου.
Ελεγχόμενη ατμόσφαιρα:
Προτείνεται η χρήση ελεγχόμενης ατμόσφαιρας με σύσταση (2-5% σε O2 και 3-6% σε CO2). Η Ε. Α. καθυστερεί την ωρίμανση και διατηρεί τη συνεκτικότητα της σάρκας των ροδάκινων για 75 ημέρες.
Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.