Δυναμική πρόψυξη:
Βασίζεται στη συνεχή εποπτεία με παράλληλη διαχείριση πολλαπλών σημείων τόσο στα αποθηκευμένα προϊόντα όσο και στους μηχανισμούς ψύξης. Ένα προκαθορισμένο σύνολο αυτοματοποιημένων ενεργειών διατηρεί τις ιδανικές συνθήκες σε όλο τον όγκο της προψυχόμενης παλέτας. Τα δυναμικά προψυκτήρια σε σχέση με τα συμβατικά εξασφαλίζουν ταχύτερη πρόψυξη μέχρι την καρδιά του προϊόντος, εξασφαλίζοντας τη διατήρηση της ποιότητας με τη χαμηλότερη δυνατή απώλεια βάρους.
Δυναμική ψύξη:
Ελέγχει σε πολλαπλά σημεία τις συνθήκες απόλυτης και ιδανικής ρύθμισης των παραμέτρων συντήρησης σε όλο τον όγκο του ψυκτικού θαλάμου με πλήρη κάλυψη όλου του 24ώρου. Οι ψυκτικοί θάλαμοι με δυναμική ψύξη σε σχέση με τους ψυκτικούς θαλάμους που λειτουργούν με τη συμβατική μέθοδο παρέχουν μεγαλύτερη και ποιοτικότερη συντηρησιμότητα των προϊόντων.
Ψυκτικός θάλαμος:
1) Τα βατόμουρα (blackberries) να τοποθετούνται σε συσκευασίες που αερίζονται πολύ καλά, ώστε ο ψυχρός αέρας να περνά μέσα από αυτά και να επιτυγχάνει καλύτερη ψύξη. 2) Οι συσκευασίες των βατόμουρων (blackberries) να καταλαμβάνουν το χώρο ψύξης, φροντίζοντας να μένουν τα κατάλληλα κενά στην πλευρά των αεροψυκτήρων και στην απέναντι αυτών πλευρά.
Ανακυκλοφορία αέρος:
Ειδική μελέτη και τοποθέτηση στοιχείων ψύξης με ανεμιστήρες τύπου inverter ελεγχόμενους ψηφιακά για πλήρη κάλυψη όλου του 24ώρου.
Όζον:
Συνίσταται η τοποθέτηση συσκευής και η παροχή της απαραίτητης ποσότητας όζοντος, για την καταπολέμηση του μικροβιακού φορτίου.
Ελεγχόμενη ατμόσφαιρα:
Δεν προτείνεται. Είναι ασύμφορος για μικρές παραγωγές. Έχει λίγα οφέλη σε σχέση με το συνολικό χρόνο αποθήκευσης.
Τροποποιημένη ατμόσφαιρα:
Προτείνεται η χρήση σακούλας τροποποιημένης ατμόσφαιρας.
Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.