Προετοιμασία – Διαχείριση των γκρέιπφρουτ πριν και κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης σε Ψυκτικούς Θαλάμους (με λίγα λόγια).

Υψηλή υγρασία:

Επιλογή αεροψυκτήρα με μικρό εύρος διαφοράς θερμοκρασίας (ΔΤ).

Δυναμικός αποπρασινισμός:

Είναι η βελτιωμένη μέθοδος των είδη υπαρχόντων συστημάτων αποπρασινισμού. Βασίζεται στο συνεχή έλεγχο πολλαπλών σημείων στα προς αποπρασινισμό γκρέιπφρουτ και στους μηχανισμούς παροχής αιθυλενίου και διατήρησης της κατάλληλης θερμοκρασίας του θαλάμου (ψύξης – θέρμανσης) κατά τη διάρκεια του αποπρασινισμού.

Αποπρασινισμός:

Αποπρασινίζετε την κατάλληλη ποσότητα γκρέιπφρουτ, ανάλογα με τον όγκο του αποπρασινιστηρίου. Η ποσότητα των προς αποπρασινισμό γκρέιπφρουτ μέσα στο θάλαμο αποπρασινισμού πρέπει να καταλαμβάνουν από το 1/3 έως τα 2/4 του συνολικού όγκου του θαλάμου.  Ο θάλαμος αποπρασινισμού πρέπει να έχει χωρητικότητα από 60 κυβικά μέτρα και περισσότερο, αλλά όχι λιγότερο από 30 κυβικά μέτρα.

Εξαερισμός στον αποπρασινισμό:

Την πρώτη ημέρα κάθε προγράμματος δεν γίνεται εξαερισμός. Στο τέλος της πρώτης ημέρας γίνεται πλήρης εξαερισμός του αποπρασινιστηρίου και κατόπιν τις υπόλοιπες μέρες ο εξαερισμός του θαλάμου γίνεται με πλήρη ανανέωση του αέρα κάθε 6 ώρες με σκοπό την απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) αφενός αναστέλλει τη δράση του αιθυλενίου και αφετέρου η υπερβολική συγκέντρωσή του μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα κυρίως γύρω από τον ποδίσκο των προϊόντων.

Ελεγχόμενη ατμόσφαιρα:

Δεν προτείνεται. Είναι ασύμφορος για μικρές παραγωγές. Έχει λίγα οφέλη σε σχέση με το συνολικό χρόνο αποθήκευσης.

Όζον:

Τοποθέτηση συσκευής με παροχή της απαραίτητης ποσότητας όζοντος, για την καταπολέμηση του μικροβιακού φορτίου.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Isofruit
Logo
Register New Account
Reset Password
Shopping cart