- Διαχειριστείτε το διοξείδιο του άνθρακα (CO2).
- Υψηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα ( CO2) βοηθούν στην καλή συντήρηση των αγγουριών.
- Όχι θερμοκρασία συντήρησης κάτω από 10οC.
- Αποθηκεύετε τα αγγούρια μακριά από προϊόντα που εκλύουν ποσότητες αιθυλενίου.
- Για την απομάκρυνση του αιθυλενίου χρησιμοποιείστε απορροφητές.
- Χρησιμοποιείστε σακούλες τροποποιημένης ατμόσφαιρας.
- Προψύξτε τα αγγούρια στους 12ο C σε διάστημα 2 – 4 ωρών με αερόψυξη, αμέσως μετά τη συγκομιδή.
- Μην αφήνετε τα αγγούρια να εκτίθενται σε άμεσο ηλιακό φως για περισσότερο από 15 λεπτά.
- Κατά την απογευματινή συγκομιδή τα αγγούρια είναι ελαφρώς μαλακότερα και πιο χαλαρά. Τα αγγούρια πρέπει να συλλέγονται κάθε δεύτερη μέρα για την επίτευξη καλύτερης απόδοσης του φυτού.
- Γυαλίζετε το σώμα των αγγουριών με εγκεκριμένα κεριά ή έλαια για να μειωθεί η απώλεια νερού, να μειωθούν οι τραυματισμοί λόγω τριβής και να ενισχυθεί η εμφάνισή τους.
- Αποφεύγετε τη χρήση πάγου για την παρουσίαση των αγγουριών στα ράφια λιανικής.
Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.