Σημαντικές συμβουλές για την ιδανική απόδοση της συντήρησης αγγουριών σε Ψυκτικούς Θαλάμους.

  • Διαχειριστείτε το διοξείδιο του άνθρακα (CO2).
  • Υψηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα ( CO2) βοηθούν στην καλή συντήρηση των αγγουριών.
  • Όχι θερμοκρασία συντήρησης κάτω από 10οC.
  • Αποθηκεύετε τα αγγούρια μακριά από προϊόντα που εκλύουν ποσότητες αιθυλενίου.
  • Για την απομάκρυνση του αιθυλενίου χρησιμοποιείστε απορροφητές.
  • Χρησιμοποιείστε σακούλες τροποποιημένης ατμόσφαιρας.
  • Προψύξτε τα αγγούρια στους 12ο C σε διάστημα 2 – 4 ωρών με αερόψυξη, αμέσως μετά τη συγκομιδή.
  • Μην αφήνετε τα αγγούρια να εκτίθενται σε άμεσο ηλιακό φως για περισσότερο από 15 λεπτά.
  • Κατά την απογευματινή συγκομιδή τα αγγούρια είναι ελαφρώς μαλακότερα και πιο χαλαρά. Τα αγγούρια πρέπει να συλλέγονται κάθε δεύτερη μέρα για την επίτευξη καλύτερης απόδοσης του φυτού.
  • Γυαλίζετε το σώμα των αγγουριών με εγκεκριμένα κεριά ή έλαια για να μειωθεί η απώλεια νερού, να μειωθούν οι τραυματισμοί λόγω τριβής και να ενισχυθεί η εμφάνισή τους.
  • Αποφεύγετε τη χρήση πάγου για την παρουσίαση των αγγουριών στα ράφια λιανικής.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Isofruit
Logo
Register New Account
Reset Password
Shopping cart