Καλάθι

Σημαντικές συμβουλές για την ιδανική απόδοση της συντήρησης αγγουριών σε Ψυκτικούς Θαλάμους.

  • Διαχειριστείτε το διοξείδιο του άνθρακα (CO2).
  • Υψηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα ( CO2) βοηθούν στην καλή συντήρηση των αγγουριών.
  • Όχι θερμοκρασία συντήρησης κάτω από 10οC.
  • Αποθηκεύετε τα αγγούρια μακριά από προϊόντα που εκλύουν ποσότητες αιθυλενίου.
  • Για την απομάκρυνση του αιθυλενίου χρησιμοποιείστε απορροφητές.
  • Χρησιμοποιείστε σακούλες τροποποιημένης ατμόσφαιρας.
  • Προψύξτε τα αγγούρια στους 12ο C σε διάστημα 2 – 4 ωρών με αερόψυξη, αμέσως μετά τη συγκομιδή.
  • Μην αφήνετε τα αγγούρια να εκτίθενται σε άμεσο ηλιακό φως για περισσότερο από 15 λεπτά.
  • Κατά την απογευματινή συγκομιδή τα αγγούρια είναι ελαφρώς μαλακότερα και πιο χαλαρά. Τα αγγούρια πρέπει να συλλέγονται κάθε δεύτερη μέρα για την επίτευξη καλύτερης απόδοσης του φυτού.
  • Γυαλίζετε το σώμα των αγγουριών με εγκεκριμένα κεριά ή έλαια για να μειωθεί η απώλεια νερού, να μειωθούν οι τραυματισμοί λόγω τριβής και να ενισχυθεί η εμφάνισή τους.
  • Αποφεύγετε τη χρήση πάγου για την παρουσίαση των αγγουριών στα ράφια λιανικής.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Δημιουργία Λογαριασμού
Επαναφορά Κωδικού