- Οι ανθοκεφαλές των αγκινάρων συγκομίζονται συνήθως μαζί με ένα μεγάλο τμήμα του ανθικού στελέχους που η παρουσία του επιβαρύνει μεν όλες τις άλλες ενέργειες (πρόψυξη, συσκευασία, αποθήκευση, κόστος μεταφοράς κ.λπ.) αποτελεί όμως πηγή νερού και ενέργειας για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη συγκομιδή, διατηρώντας το προϊόν ελκυστικότερο.
- Απαραίτητη η δυναμική ψύξη για τη συντήρηση των προϊόντων.
- Κατά την αποθήκευση για την αποφυγή της δημιουργίας θερμοκρασίας παγώματος (-1,2οC), βοηθά η δημιουργία κενών 5 έως 10 εκατοστών μεταξύ των παλετών παράλληλα με την κίνηση του ψυχρού αέρα.
- Τοποθετήστε συσκευές όζοντος για την καταπολέμηση των μυκήτων.
- Διαχειριστείτε το διοξείδιο του άνθρακα (CO2).
- Μικρές ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα (CO2) βοηθούν στην καθυστέρηση του αποχρωματισμού των κοτσανιών και την έναρξη της αποσύνθεσης του βολβού των αγκινάρων.
- Χρησιμοποιείστε σακούλες τροποποιημένης ατμόσφαιρας.
- Οι αγκινάρες πρέπει να συσκευάζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύονται καταλλήλως, δηλαδή να αποθηκεύονται σε κερωμένα χαρτοκιβώτια ή σε χαρτοκιβώτια με επένδυση από διάτρητη πλαστική μεμβράνη.
Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.