Σημαντικές Συμβουλές για την ιδανική απόδοση της συντήρησης άνηθου σε Ψυκτικούς Θαλάμους.

  • Συνίσταται η αποθήκευση του άνηθου να γίνεται σε χαμηλές στρώσεις με ύψος μικρότερο του 1/5 του ύψους του ψυκτικού θαλάμου.
  • Για μικρές ποσότητες συγκομιδής άνηθου, τοποθετήστε τα ματσάκια σε κουβάδες με χλωριωμένο και κρύο νερό, κρατώντας τα κοτσάνια τους μέσα σε αυτό.
  • Η τοποθέτηση των φρέσκων φύλλων του άνηθου στα κιβώτια συλλογής (κλούβες), πρέπει να γίνεται με προσοχή και με προσεκτικές κινήσεις χωρίς υπερβολές αποφεύγοντας την εφαρμογή μεγάλης πίεσης στην τοποθέτηση με σκοπό την αποθήκευση περισσότερων ποσοτήτων.
  • Υψηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα ( CO2) βοηθούν στη μακροχρόνια συντήρηση.
  • Ψεκασμός νερού στα ράφια της λιανικής πώλησης καλό είναι να περιορίζεται γιατί μπορεί να ευνοήσει την ανάπτυξη βακτηριδίων.
  • Η κοπή σε χαμηλές θερμοκρασίες του άνηθου επιβραδύνουν ή μειώνουν τη σοβαρότητα των διαταραχών.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Isofruit
Logo
Register New Account
Reset Password
Shopping cart