- Γρήγορη πρόψυξη σε θερμοκρασία 1ο C καταπολεμούνται οι ασθένειες από μύκητες.
- Για την καλύτερη ομοιομορφία της θερμοκρασίας σε όλο τον όγκο του αποθηκευμένου προϊόντος και για την αποφυγή της δημιουργίας θερμοκρασίας παγώματος, βοηθά η δημιουργία κενών 5 έως 10 εκατοστών μεταξύ των παλετών αποθήκευσης διαμορφωμένα παράλληλα με την κίνηση του ψυχρού αέρα. Η δημιουργία των πιο πάνω περιγραφόμενων κενών κατά την τοποθέτηση των παλετών είναι αναγκαία επίσης για την απομάκρυνση της οποιασδήποτε ελάχιστης δημιουργούμενης ποσότητας αιθυλενίου που έτσι παρασύρεται πολύ πιο εύκολα μέσω αυτών, πριν επηρεάσει τα υπόλοιπα δαμάσκηνα.
- Πολύ απαραίτητη η εφαρμογή της δυναμικής ψύξης.
- Η ψύξη των δαμάσκηνων να επιτυγχάνεται με δημιουργία κίνησης αέρα σε χαμηλές ταχύτητες.
- Απομάκρυνση αιθυλενίου. Απαραίτητη.
- Υψηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα (CO2) αναστέλλουν την ωρίμανση και βοηθούν στη μακροχρόνια συντήρηση.
- Συγκομίστε τα δαμάσκηνα άγουρα με σκληρότητα σάρκας μεγαλύτερη από 1,5kg δύναμης και λιγότερα από (16ο Bx) σε σάκχαρα.
- Άγουρα δαμάσκηνα μπορούν να ωριμάσουν σε θερμοκρασία 20ο C, με σχετική υγρασία 90%-95% σε διάστημα 1-3 ημερών με την παροχή 100 ppm αιθυλενίου σε θάλαμο ωρίμανσης.
- Απολύμανση των ψυκτικών θαλάμων πριν τη χρήση τους.
Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.