- Γρήγορη πρόψυξη σε δυναμικά προψυκτήρια ή σε hydrocoolers και διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας σε όλες τις φάσεις διακίνησης των φινόκιο.
- Χρησιμοποιείστε ενισχυμένο ψυκτικό θάλαμο για την πρόψυξη και εν συνεχεία για τη συντήρηση των φινόκιο.
- Ελέγχετε τη θερμοκρασία να μην μειωθεί κάτω από -1,1ο C. Δημιουργούνται τραυματισμοί από ψύξη και τα συμπτώματα που εμφανίζονται περιλαμβάνουν την αμαύρωση της σάρκας και την απώλεια της φρεσκάδας τους.
- Απομάκρυνση του αιθυλενίου με χρήση απορροφητών.
- Χρησιμοποιείστε σακούλες τροποποιημένης ατμόσφαιρας.
- Αποφύγετε την αποθήκευση μαζί με προϊόντα που εκλύουν αιθυλένιο.
- Τα φινόκιο συγκομίζονται χρησιμοποιώντας κοφτερό μαχαίρι ή κλαδευτήρι. Ο βολβός κόβεται ακριβώς κάτω από την έκφυσή του με επίπεδο κόψιμο χωρίς να τραυματιστεί το φυτό. Κατόπιν περικόπτονται τα φύλλα που φυτρώνουν πάνω από τον βολβό περίπου 5 έως 7 εκατοστόμετρα, ώστε να προετοιμαστεί για την πώληση ή την αποθήκευση. Μετά τη συγκομιδή τα κοπτικά εργαλεία απολυμαίνονται για να είναι έτοιμα στην επόμενη χρήση.
Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.