Καλάθι

Σημαντικές Συμβουλές για την ιδανική απόδοση της συντήρησης φράουλων σε Ψυκτικούς Θαλάμους.

  • Γρήγορη πρόψυξη σε θερμοκρασία 2ο C και διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας σε όλες τις φάσεις διακίνησης του ψυγμένου προϊόντος. Απαραίτητη η δυναμική πρόψυξη.
  • Το προψυγμένο προϊόν να μην εκτεθεί σε ζεστό και υγρό περιβάλλον, γιατί το «ίδρωμα» που θα δημιουργηθεί στις φράουλες είναι καταστροφικό.
  • Μέθοδος προστασίας για τις εξαγώγιμες και μη φράουλες είναι η επικάλυψη με εδώδιμες μεμβράνες, οι οποίες ψεκάζονται με μορφή σπρέι και αποτελούνται από λιπο-υδατο-κολλοειδή γαλακτώματα. Η επικάλυψη αυτή επεκτείνει το χρόνο συντήρησης και παρατείνει τη ζωή στο ράφι.
  • Ομοιόμορφη θερμοκρασία, μέσα στους ψυκτικούς θαλάμους αποθήκευσης.
  • Η παρουσία του διοξειδίου του άνθρακα σε μεσαία επίπεδα αλλά χωρίς να ξεπεράσει τα επιτρεπόμενα όρια βοηθά στη συντήρηση τις φράουλες.
  • Η ψύξη του προϊόντος να επιτυγχάνεται με δημιουργία κίνησης αέρα σε χαμηλές ταχύτητες, γιατί οι φράουλες έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα.
  • Παρακολούθηση των σακχάρων κατά τη συγκομιδή (7ο έως 10ο Brix) με χρήση οπτικών διαθλασιόμετρων.
  • Απολύμανση των ψυκτικών θαλάμων πριν τη χρήση τους.
  • Ιδιαίτερη προσοχή στις εξωγενείς οσμές.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Δημιουργία Λογαριασμού
Επαναφορά Κωδικού