- Τα γογγύλια πρέπει να έχουν συγκομισθεί στο κατάλληλο στάδιο ωριμότητας που καθορίζεται με κριτήριο το μέγεθός τους και συγκομίζονται μόλις αποκτήσουν εμπορεύσιμο μέγεθος από 7 έως 10 cm. Εάν καθυστερήσει η συγκομιδή, τα γογγύλια γίνονται ξυλώδη, κούφια εσωτερικά και ακατάλληλα για κατανάλωση.
- Μώλωπες, ρωγμές και θραύση του σώματος των γογγυλιών είναι σημάδια κακού χειρισμού κατά τη διάρκεια της συγκομιδής τους. Διαταραχές που περιλαμβάνουν μαρασμό της επιφανείας τους ή ζαρώματα, ή αύξηση της σκλήρυνσης, οφείλονται σε αφυδάτωση.
- Προψύξτε με αερόψυξη ή υδρόψυξη στους 2ο – 3ο C σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των 12 ωρών, μετά τη συγκομιδή.
- Απαραίτητη η χρήση Δυναμικών Προψυκτήριων υψηλής αναρροφητικής ικανότητας και η εφαρμογή Δυναμικής Ψύξης.
- Γρήγορη πρόψυξη και διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας σε όλες τις φάσεις διακίνησης του ψυγμένου προϊόντος.
- Πλύνετε τα γογγύλια χρησιμοποιώντας κατάλληλο απολυμαντικό.
Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.