Καλάθι

Σημαντικές Συμβουλές για την ιδανική απόδοση της συντήρησης καυτερών πιπεριών σε Ψυκτικούς Θαλάμους.

  • Απαραίτητη η δυναμική ψύξη για την συντήρηση των προϊόντων.
  • Γρήγορη πρόψυξη σε δυναμικά προψυκτήρια και διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας σε όλες τις φάσεις διακίνησης.
  • Προψύξτε τις καυτερές πιπεριές σε ενισχυμένο ψυκτικό θάλαμο και κατόπιν συντηρείστε διατηρώντας αναλλοίωτη την ποιότητά τους και προστατεύοντας από την ανάπτυξη διαφόρων ασθενειών, μυκήτων κ.λπ.
  • Μην αποθηκεύετε τις καυτερές πιπεριές κάτω από 7οC.
  • Απομάκρυνση του αιθυλενίου με χρήση εξαερισμού ή απορροφητών.
  • Οι καυτερές πιπεριές ωριμάζουν σε τρία διακριτά στάδια κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής τους τα οποία είναι το ανώριμο πράσινο, το ώριμο πράσινο και το ώριμο κόκκινο.
  • Στο ώριμο πράσινο στάδιο με ποσοστό 50% στο χρώμα της ποικιλίας τους μπορούν να συγκομισθούν, να αποθηκευθούν στη μέγιστη χρονική διάρκεια και να βελτιώσουν το χρώμα τους πριν την εμπορική διάθεσή τους.
  • Ο αποπρασινισμός γίνεται με την τοποθέτησή τους σε θάλαμο αποπρασινισμού, με παροχή100 ppm αιθυλενίου για δύο έως τρείς ημέρες σε θερμοκρασία 20ο-25οC και σχετική υγρασία 90%-95%.
  • Τοποθετήστε συσκευές όζοντος για την καταπολέμηση των μυκήτων.
  • Διαχειριστείτε το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) σε μεσαία επίπεδα.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Δημιουργία Λογαριασμού
Επαναφορά Κωδικού