Καλάθι

Σημαντικές Συμβουλές για την ιδανική απόδοση της συντήρησης κερασιών σε Ψυκτικούς Θαλάμους.

  • Γρήγορη πρόψυξη και διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας σε όλες τις φάσεις διακίνησης του ψυγμένου προϊόντος.
  • Προτείνεται η χρήση hydrocoolers αμέσως μετά τη συγκομιδή των κερασιών ή η πρόψυξη με αερόψυξη σε δυναμικά προψυκτήρια για τα συσκευασμένα κεράσια.
  • Η βέλτιστη θερμοκρασία, για την ελαχιστοποίηση των σκασιμάτων στην επιδερμίδα των κερασιών, όταν προψύχονται με τη χρήση hydrocooler, είναι οι 7,5°C.
  • Χρησιμοποιείτε εγκεκριμένα απολυμαντικά σκευάσματα στο νερό των Hydrocoolers κατά τη διάρκεια της χρήσης τους.
  • Ομοιόμορφη θερμοκρασία μέσα στους ψυκτικούς θαλάμους αποθήκευσης.
  • Στους χώρους διαλογής και συσκευασίας των κερασιών να διατηρείτε τη θερμοκρασία περιβάλλοντος κοντά στους 15°C.
  • Η ψύξη του προϊόντος να επιτυγχάνεται με δημιουργία κίνησης αέρα σε χαμηλές ταχύτητες.
  • Υψηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα ( CO2) βοηθούν στην καλή συντήρηση των κερασιών.
  • Παρακολούθηση των σακχάρων κατά τη συγκομιδή (14°-16° Brix) με χρήση οπτικών διαθλασιόμετρων.
  • Απολύμανση των ψυκτικών θαλάμων πριν τη χρήση τους.
  • Στη συντήρηση βοηθούν οι σακούλες τροποποιημένης ατμόσφαιρας.
  • Για μακρινές αποστολές βοηθά η αποθήκευση σε συνθήκες ελεγχόμενης ατμόσφαιρας.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Δημιουργία Λογαριασμού
Επαναφορά Κωδικού