- Γρήγορη πρόψυξη και διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας σε όλες τις φάσεις διακίνησης του ψυγμένου προϊόντος.
- Προτείνεται η χρήση hydrocoolers αμέσως μετά τη συγκομιδή των κερασιών ή η πρόψυξη με αερόψυξη σε δυναμικά προψυκτήρια για τα συσκευασμένα κεράσια.
- Η βέλτιστη θερμοκρασία, για την ελαχιστοποίηση των σκασιμάτων στην επιδερμίδα των κερασιών, όταν προψύχονται με τη χρήση hydrocooler, είναι οι 7,5°C.
- Χρησιμοποιείτε εγκεκριμένα απολυμαντικά σκευάσματα στο νερό των Hydrocoolers κατά τη διάρκεια της χρήσης τους.
- Ομοιόμορφη θερμοκρασία μέσα στους ψυκτικούς θαλάμους αποθήκευσης.
- Στους χώρους διαλογής και συσκευασίας των κερασιών να διατηρείτε τη θερμοκρασία περιβάλλοντος κοντά στους 15°C.
- Η ψύξη του προϊόντος να επιτυγχάνεται με δημιουργία κίνησης αέρα σε χαμηλές ταχύτητες.
- Υψηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα ( CO2) βοηθούν στην καλή συντήρηση των κερασιών.
- Παρακολούθηση των σακχάρων κατά τη συγκομιδή (14°-16° Brix) με χρήση οπτικών διαθλασιόμετρων.
- Απολύμανση των ψυκτικών θαλάμων πριν τη χρήση τους.
- Στη συντήρηση βοηθούν οι σακούλες τροποποιημένης ατμόσφαιρας.
- Για μακρινές αποστολές βοηθά η αποθήκευση σε συνθήκες ελεγχόμενης ατμόσφαιρας.
Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.