- Χειριστείτε το μάραθο σε όλες τις φάσεις κατεργασίας με προσεκτικές κινήσεις.
- Συνίσταται η αποθήκευση του μάραθου να γίνεται σε χαμηλές στρώσεις.
- Τοποθετείστε απορροφητές αιθυλενίου.
- Υψηλό ποσοστό διοξειδίου του άνθρακα (CO2) διατηρεί το πράσινο χρώμα και μειώνει τη φθορά στα φύλλα του μάραθου.
- Διαχειριστείτε το διοξείδιο του άνθρακα (CO2).
- Χρησιμοποιείστε σακούλες τροποποιημένης ατμόσφαιρας.
- Ο ψεκασμός νερού στα ράφια της λιανικής πώλησης για να τον διατηρήσει φρέσκο, μπορεί να ευνοήσει την ανάπτυξη βακτηριδίων.
- Το μέγεθος κοπής του μάραθου για εμπορική χρήση είναι από 15 έως 20 εκατοστά περίπου και συσκευάζεται σε μικρά ματσάκια ή τοποθετείται σε διαφανή πλαστικά κουτιά ή κουπάκια ανάλογα με το μέγεθος του μάτσου.
- Η προσεκτική συσκευασία είναι απαραίτητη για να αποφευχθούν κακώσεις στα φύλλα του μάραθου που παράγουν ταχύτατες διαταραχές στην εμφάνισή του.
- Ο μάραθος έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στις σωματικές κακώσεις.
Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.