- Γρήγορη πρόψυξη των νεκταρινιών σε θερμοκρασία 1ο C μετρημένη στον πυρήνα και διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας σε όλες τις φάσεις διακίνησης του ψυγμένου προϊόντος.
- Ομοιόμορφη θερμοκρασία κάτω του μηδενός (-0,5οC), μέσα στους ψυκτικούς θαλάμους αποθήκευσης.
- Πολύ απαραίτητη η εφαρμογή της Δυναμικής ψύξης.
- Η ψύξη των νεκταρινιών να επιτυγχάνεται με δημιουργία κίνησης αέρα σε μέσες ταχύτητες.
- Απομάκρυνση αιθυλενίου.
- Διατήρηση του διοξειδίου του άνθρακα (CΟ2)σε μεσαία επίπεδα βοηθά στη διατήρηση της ποιότητας.
- Παρακολούθηση της σκληρότητας των νεκταρινιών κατά τη συγκομιδή να είναι μεγαλύτερη από 3,5 kg δύναμης με χρήση πενετρομέτρων ακίδας 8 mm.
- Παρακολούθηση των σακχάρων των νεκταρινιών κατά τη συγκομιδή να είναι μικρότερη από
9ο Brix με χρήση οπτικών διαθλασιόμετρων. - Απολύμανση των ψυκτικών θαλάμων πριν τη χρήση τους.
- Ιδιαίτερη προσοχή στις εξωγενείς οσμές.
Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.