Σημαντικές Συμβουλές για την ιδανική απόδοση της συντήρησης ραπανάκιων σε Ψυκτικούς Θαλάμους.

  • Απαραίτητη η δυναμική ψύξη για τη συντήρηση των προϊόντων.
  • Γρήγορη πρόψυξη με δυναμικά προψυκτήρια ή hydrocoolers και διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας σε όλες τις φάσεις διακίνησης του ψυγμένου προϊόντος.
  • Στα hydrocoolers χρησιμοποιείστε χλωριωμένο νερό θερμοκρασίας 5oC.
  • Με τη διαδικασία πρόψυξης αφενός διατηρείται η φρεσκάδα και η «τραγανότητα» στα ραπανάκια αφετέρου ωφελείται η εγκατάσταση ψύξης των ψυκτικών θαλάμων συντήρησης, με κατανάλωση λιγότερης ενεργείας.
  • Χρησιμοποιείστε σακούλες τροποποιημένης ατμόσφαιρας.
  • Κατά τη συγκομιδή τα ραπανάκια πρέπει να είναι ακέραια, υγιή, χωρίς πλευρικές ρίζες, με λεία επιφάνεια, με λευκή σάρκα, απαλλαγμένα από κάθε ξένη γεύση ή οσμή. Επίσης από τραυματισμούς που έχουν επουλωθεί, σχισίματα, σήψη, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ή μούχλα και χωρίς προσβολές από ασθένειες και έντομα.
  • Ραπανάκια που παραμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο έδαφος πρέπει να απομακρύνονται γιατί υποβαθμίζονται ποιοτικά ενώ η υφή τους γίνεται σπογγώδης.
  • Πλένετε τα ραπανάκια, για να απομακρύνονται οι ακαθαρσίες και τα υπολείμματα ώστε να προλαμβάνεται η μετέπειτα ανάπτυξη παθογόνων οργανισμών.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Isofruit
Logo
Register New Account
Reset Password
Shopping cart