Καλάθι

Σημαντικές Συμβουλές για την ιδανική απόδοση της συντήρησης ρόκας σε Ψυκτικούς Θαλάμους.

  • Γρήγορη πρόψυξη σε δυναμικά προψυκτήρια και διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας σε όλες τις φάσεις διακίνησης.
  • Μην αποθηκεύετε φύλλα ρόκας στον ίδιο χώρο με προϊόντα που παράγουν αιθυλένιο όπως μήλα, αχλάδια, ροδάκινα, νεκταρίνια κ.α..
  • Διαχειριστείτε το διοξείδιο του άνθρακα (CO2). Ποσότητες μέχρι 10% βοηθούν στο να επιβραδυνθεί δραστικά το κιτρίνισμα των φύλλων.
  • Απομακρύνετε το αιθυλένιο με χρήση απορροφητών.
  • Χρησιμοποιείστε σακούλες τροποποιημένης ατμόσφαιρας.
  • Τοποθετήστε συσκευές όζοντος για την καταπολέμηση των μυκήτων.
  • Κατά τη συγκομιδή των φύλλων ρόκας αυτά πρέπει να είναι ακέραια, υγιή, απαλλαγμένα από κάθε ξένη γεύση ή οσμή, τραυματισμούς που έχουν επουλωθεί, σχισίματα, σήψη, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ή μούχλα και χωρίς προσβολές από ασθένειες και έντομα.
  • Η εμφάνιση βελτιώνεται απομακρύνοντας τα κατεστραμμένα, άρρωστα, νεκρά, ή αποχρωματισμένα φυτικά τμήματα.
  • Τα φύλλα ρόκας μπορούν να πλυθούν σε δροσερό νερό, για να απομακρυνθούν οι ακαθαρσίες και τα υπολείμματα, ώστε να προλαμβάνεται η μετέπειτα ανάπτυξη παθογόνων οργανισμών.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Δημιουργία Λογαριασμού
Επαναφορά Κωδικού