- Γρήγορη πρόψυξη σε θερμοκρασία 2Ο C και διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας σε όλες τις φάσεις διακίνησης των ψυγμένων σμέουρων (raspberries)..
- Ομοιόμορφη θερμοκρασία μέσα στους ψυκτικούς θαλάμους αποθήκευσης.
- Απαραίτητη η εφαρμογή της δυναμικής ψύξης.
- Η ψύξη των σμέουρων (raspberries). να επιτυγχάνεται με δημιουργία κίνησης αέρα σε χαμηλές ταχύτητες.
- Αποφυγή δημιουργίας σταγονιδίων νερού.
- Καλός αερισμός.
- Απολύμανση των ψυκτικών θαλάμων πριν τη χρήση τους.
- Ιδιαίτερη προσοχή στις εξωγενείς οσμές.
- Προτείνεται η χρήση σακούλας τροποποιημένης ατμόσφαιρας.
Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.