Καλάθι

Σημαντικές Συμβουλές για την ιδανική απόδοση της συντήρησης σταφυλιών σε Ψυκτικούς Θαλάμους.

  • Σταφύλια τοποθετημένα σε κλουβάκια από το χωράφι με σκοπό την αποθήκευση είναι απαραίτητη η άμεση πρόψυξη σε θερμοκρασία 2ο C. (Με ανοικτές σακούλες συσκευασίας).
  • Σταφύλια προς άμεση συσκευασία διατηρούνται σε θερμοκρασία κάτω από 10ο C σε ενισχυμένο ψυκτικό θάλαμο.
  • Σταφύλια συσκευασμένα έτοιμα προς εμπορική αποστολή πρέπει να προψύχονται σε θερμοκρασία 1ο C σε προψυκτήρια υψηλής απορροφητικής ικανότητας.
  • Ομοιόμορφη θερμοκρασία μέσα στους ψυκτικούς θαλάμους αποθήκευσης.
  • Πολύ απαραίτητη η εφαρμογή της δυναμικής ψύξης.
  • Οι επιφάνειες των αεροψυκτήρων να φέρουν ειδική προστασία για την περίπτωση χρήσης συντηρητικών.
  • Χρησιμοποιείστε εγκεκριμένες εφαρμογές του διοξειδίου του θείου για την προστασία των σταφυλιών από προσβολές μυκήτων και κυρίως του Βοτρύτη.
  • Διατήρηση του διοξειδίου του άνθρακα (CΟ2) σε μεσαία επίπεδα βοηθά στη διατήρηση της ποιότητας.
  • Η ψύξη του προϊόντος να επιτυγχάνεται με δημιουργία κίνησης αέρα σε χαμηλές ταχύτητες.
  • Μην αποθηκεύετε σταφύλια μετά από βροχή.
  • Παρακολούθηση των σακχάρων κατά τη συγκομιδή (14οέως 17ο Brix) με χρήση οπτικών διαθλασιόμετρων.
  • Απολύμανση των ψυκτικών θαλάμων πριν τη χρήση τους.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Δημιουργία Λογαριασμού
Επαναφορά Κωδικού