- Σταφύλια τοποθετημένα σε κλουβάκια από το χωράφι με σκοπό την αποθήκευση είναι απαραίτητη η άμεση πρόψυξη σε θερμοκρασία 2ο C. (Με ανοικτές σακούλες συσκευασίας).
- Σταφύλια προς άμεση συσκευασία διατηρούνται σε θερμοκρασία κάτω από 10ο C σε ενισχυμένο ψυκτικό θάλαμο.
- Σταφύλια συσκευασμένα έτοιμα προς εμπορική αποστολή πρέπει να προψύχονται σε θερμοκρασία 1ο C σε προψυκτήρια υψηλής απορροφητικής ικανότητας.
- Ομοιόμορφη θερμοκρασία μέσα στους ψυκτικούς θαλάμους αποθήκευσης.
- Πολύ απαραίτητη η εφαρμογή της δυναμικής ψύξης.
- Οι επιφάνειες των αεροψυκτήρων να φέρουν ειδική προστασία για την περίπτωση χρήσης συντηρητικών.
- Χρησιμοποιείστε εγκεκριμένες εφαρμογές του διοξειδίου του θείου για την προστασία των σταφυλιών από προσβολές μυκήτων και κυρίως του Βοτρύτη.
- Διατήρηση του διοξειδίου του άνθρακα (CΟ2) σε μεσαία επίπεδα βοηθά στη διατήρηση της ποιότητας.
- Η ψύξη του προϊόντος να επιτυγχάνεται με δημιουργία κίνησης αέρα σε χαμηλές ταχύτητες.
- Μην αποθηκεύετε σταφύλια μετά από βροχή.
- Παρακολούθηση των σακχάρων κατά τη συγκομιδή (14οέως 17ο Brix) με χρήση οπτικών διαθλασιόμετρων.
- Απολύμανση των ψυκτικών θαλάμων πριν τη χρήση τους.
Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.