- Διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας σε όλες τις φάσεις διακίνησης του ψυγμένου προϊόντος.
 - Ομοιόμορφη θερμοκρασία κάτω του μηδενός (-1ο C) μέσα στους ψυκτικούς θαλάμους αποθήκευσης.
 - Πολύ απαραίτητη η εφαρμογή της ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΨΥΞΗΣ.
 - Απομάκρυνση αιθυλενίου. (Μεγάλη ευαισθησία ακόμα και σε ίχνη αιθυλενίου).
 - Η διατήρηση του διοξειδίου του άνθρακα (CΟ2) σε πολύ χαμηλά επίπεδα βοηθά στη μακροχρόνια συντήρηση. Μεγαλύτερα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα (CΟ2) προκαλούν αλλοιώσεις.
 - Παρακολούθηση της σκληρότητας των αχλαδιών πριν τη συγκομιδή με χρήση πενετρομέτρων.
 - Για τη μακροχρόνια αποθήκευση σε ψυκτικούς θαλάμους πρέπει να γίνεται παρακολούθηση των σακχάρων και συγκομιδή των αχλαδιών στη μικρότερη δυνατή τιμή, λίγο πριν την έναρξη ωρίμανσής τους.
 - Απολύμανση των ψυκτικών θαλάμων πριν τη χρήση τους.
 - Προτείνεται η ποσότητα προς αποθήκευση των αχλαδιών σε ψυκτικούς θαλάμους με ελεγχόμενη ατμόσφαιρα να είναι τουλάχιστον το 30% έως 40% της συνολικής ποσότητας του διαθέσιμου προϊόντος.
 - Ιδιαίτερη προσοχή στις εξωγενείς οσμές.
 
Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.