Ψυκτικοί θάλαμοι

Οι ψυκτικοί θάλαμοι είναι τα απαραίτητα «εργαλεία» των παραγωγών, των διακινητών, των εμπόρων γεωργικών προϊόντων κ.λπ. που επιθυμούν να αποθηκεύσουν συντηρώντας τα προϊόντα για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Βεβαίως οι ψυκτικοί θάλαμοι πρέπει να έχουν κατάλληλες προδιαγραφές, να επιτυγχάνουν τις κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας και σχετικής υγρασίας και να μπορούν με διάφορες διατάξεις να διαχειρίζονται τα αέρια που προκύπτουν από την αναπνοής των αποθηκευμένων προϊόντων σε όφελος της τελικής ποιότητας.

Οι λόγοι που κάνουν απαραίτητη τη συντήρηση των προϊόντων σε ψυχόμενους ψυκτικούς θαλάμους είναι οι παρακάτω:

  • Εξισορροπούν την παραγωγή με τη ζήτηση.
  • Αποθηκεύονται εποχιακές συγκομιδές.
  • Δίνεται η δυνατότητα να καταναλώνονται αγαθά καθ` όλη τη διάρκεια του έτους.
  • Δίνεται η δυνατότητα να αποθηκεύεται η πλεονάζουσα ποσότητα μιας καλλιεργητικής περιόδου.
  • Δίνεται η δυνατότητα να μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα μεταξύ κατανάλωσης.
  • Εξασφαλίζονται άριστες συνθήκες μεταφοράς των προϊόντων ανεξάρτητα από τις αποστάσεις του τόπου παραγωγής και του τόπου κατανάλωσης.

Οι ψυκτικοί θάλαμοι είναι κατασκευασμένοι από panels διαφόρων διαστάσεων ως προς το πάχος ανάλογα με την αποστολή που εξυπηρετούν.

Τι είναι τα panels πολυουρεθάνης στούς ψυκτικούς θαλάμους;

Τα panels πολυουρεθάνης αποτελούνται εξωτερικά από χαλυβδόφυλλα  πάχους 0,5 mm προβαμένα σε βαφή φούρνου, σε λευκό χρώμα, πλαστικοποιημένα με PVC ενώ εσωτερικά υπάρχει μονωτικό υλικό από πολυουρεθάνη.
Η συναρμολόγηση των panels πραγματοποιείται με ειδικές διαμορφωμένες υποδοχές (αρσενικό – θηλυκό) με δύο αντιθερμικά βυθίσματα, για τέλεια θερμομόνωση στα σημεία σύνδεσης. Ειδικές μονωτικές  κόλες εξασφαλίζουν τη μακροχρόνια ζωή της θερμομόνωσης.

Προφίλ αλουμινίου, λάστιχα, βουρτσάκια κ.λπ.   τοποθετούνται εσωτερικά και εξωτερικά του ψυκτικού θαλάμου ολοκληρώνοντας την κατασκευή.

Οι πόρτες ενός Ψυκτικού θαλάμου:

Οι πόρτες έχουν εσωτερικά μόνωση πολυουρεθάνης και εξωτερικά πλαστικοποιημένα χαλυβδόφυλλα με επίστρωση από PVC. Είναι ανοιγόμενες, συρόμενες ή περιστρεφόμενες τύπου flip-flap . Οι πόρτες μπορεί να είναι χειροκίνητες ή ηλεκτροκίνητες με χρήση μπουτόν ή ασύρματου χειριστηρίου.  Στις πόρτες των  ψυκτικών Θαλάμων υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθεί αεροκουρτίνα ή κουρτίνα από PVC.

Μέσα στους Ψυκτικούς θαλάμους, ανάλογα με το προϊόν, τοποθετούνται εκτός από τους αεροψυκτήρες και τις συσκευές ελέγχου, συσκευές αερισμού, ύγρανσης, αφύγρανσης,  αποπρασινισμού, καύσης αιθυλενίου, δημιουργίας ελεγχόμενης ατμόσφαιρας κ.λπ..

Οι ψυκτικοί θάλαμοι εξυπηρετούνται από ψυκτικές εγκαταστάσεις , οι οποίες είναι κατάλληλες να δημιουργήσουν την απαραίτητη ψύξη καλύπτοντας τα υφιστάμενα ψυκτικά φορτία.

Isofruit
Logo
Register New Account
Reset Password
Shopping cart