Καλάθι

Η επίδραση των αερίων στα αποθηκευμένα αβοκάντο μέσα στους ψυκτικούς θαλάμους.

Αιθυλένιο

Η παρουσία του επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης.

Διοξείδιο του άνθρακα

Η παρουσία του σε συγκεντρώσεις από 3% έως 5% βοηθά στη συντήρηση αλλά όχι για περισσότερο από 10% γιατί αποχρωματίζει την επιδερμίδα και αλλοιώνει τη γεύση του.

Όζον

Διασπά το αιθυλένιο, καταστρέφει σπόρια μυκήτων.

Οξυγόνο

Η παρουσία του οξυγόνου αυξάνει την αναπνοή και επιταχύνει
τη γήρανση. Για συγκεντρώσεις κάτω από 1% αλλοιώνει την επιδερμίδα και τη γεύση του.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Δημιουργία Λογαριασμού
Επαναφορά Κωδικού