Διαχείριση της ποιότητας των ροδιών Τα ρόδια είναι μη κλιμακτηριακά φρούτα και γι` αυτό θα πρέπει να συλλέγονται ώριμα. Η παρακολούθηση των σακχάρων κατά τη συγκομιδή (16ο Brix ...
Διαβάστε Περισσότερα +Η πρόψυξη στις φράουλες έχει αναγνωρισθεί από όλους τους διακινητές αυτής, ότι εξασφαλίζει την εμπορική επιτυχία της. Οι φράουλες έχουν υψηλό ρυθμό αναπνοής γι’ αυτό υπόκεινται ...
Διαβάστε Περισσότερα +Γρήγορη πρόψυξη σε δυναμικά προψυκτήρια υψηλής αναρροφητικής ικανότητας και διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας σε όλες τις φάσεις διακίνησης του ψυγμένου προϊόντος. Απαραίτητη ...
Διαβάστε Περισσότερα +Τα ακτινίδια είναι ένα προϊόν το οποίο μπορεί να αποθηκευθεί μακροχρόνια σε ψυκτικούς θαλάμους. Βεβαίως για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή διατήρηση της ποιότητά τους θα πρέπει να ...
Διαβάστε Περισσότερα +Απαραίτητη η δυναμική ψύξη για τη συντήρηση των προϊόντων. Γρήγορη πρόψυξη σε δυναμικά προψυκτήρια ή σε Vacuum Coolers και διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας σε όλες τις ...
Διαβάστε Περισσότερα +Στις αρχές με μέσα Νοεμβρίου ξεκινά η συγκομιδή των πρώιμων ποικιλιών των λεμονιών πολλά εκ των οποίων έχουν αποκτήσει το χρώμα της ποικιλίας τους και άλλα όχι. Τα λεμόνια ...
Διαβάστε Περισσότερα +Τις διαταραχές, απώλειες ακτινιδίων δεν πρέπει να περιμένουμε να τις διαπιστώσουμε μετά την εξέλιξή τους, που συνήθως αυτό γίνεται, αλλά να μεριμνήσουμε με τις κατάλληλες ...
Διαβάστε Περισσότερα +Η συγκομιδή των ροδάκινων και των νεκταρινιών αρχίζει στα τέλη Μαΐου και ολοκληρώνεται στα τέλη Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της συγκομιδής οι θερμοκρασίες του περιβάλλοντος ...
Διαβάστε Περισσότερα +Απαραίτητη η δυναμική ψύξη για τη συντήρηση των ξερών κρεμμυδιών. Αποφεύγετε τις παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες κατά την ξήρανση πριν την αποθήκευση. Αποφεύγετε την ...
Διαβάστε Περισσότερα +Τα νωπά φρούτα και λαχανικά μετά τη συγκομιδή τους συνεχίζουν να αποτελούν ζωντανούς οργανισμούς που αναπνέουν. Η αναπνοή τους διεγείρεται από την παρουσία αιθυλενίου και ...
Διαβάστε Περισσότερα +