Προετοιμασία – Διαχείριση των φύτρων πριν και κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης σε Ψυκτικούς Θαλάμους (με λίγα λόγια).

Τεχνητή παραγωγή:

Οι φύτρες παράγονται τεχνητά σε γραμμές παραγωγής, στις οποίες πρέπει να εξασφαλίζονται οι συνθήκες παραγωγής αλλά και η προστασία του προϊόντος από μύκητες και βακτηρίδια χρησιμοποιώντας σχολαστική καθαριότητα, με πλύσεις χρησιμοποιώντας κατάλληλα και εγκεκριμένα μικρής υπολειμματικότητας απολυμαντικά.

Ψυκτικός θάλαμος χαμηλού αερισμού συνεχούς ροής νερού:

Αποτελεί τον πλέον εξειδικευμένο ψυκτικό θάλαμο για προϊόντα με απαιτήσεις υψηλής υγρασίας και με κυκλοφορία αέρα μικρότερη από 25 ανακυκλοφορίες ανά ώρα σε σχέση με το συνολικό όγκο του θαλάμου. Η υψηλή υγρασία εξασφαλίζεται με νερό που παρέχεται σε συνεχή ροή.

Μέσα στον ψυκτικό θάλαμο:

Η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη σε όλα τα σημεία του ψυκτικού θαλάμου και η ψύξη να επιτυγχάνεται με ψυχρό αέρα, ο οποίος να κινείται με χαμηλές ταχύτητες και με στρωτή ροή σε όλο τον όγκο του ψυκτικού θαλάμου.

Μέσα στον ψυκτικό θάλαμο:

Η σχετική υγρασία πρέπει να ελέγχεται συχνά και αποτελεσματικά με αισθητήρες τοποθετημένους με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύπτουν όλο τον όγκο του ψυκτικού θαλάμου. Αυτή μπορεί να επιτευχθεί είτε με τη χρήση υγραντήρων, είτε με την επιλογή αεροψυκτήρων με λειτουργία υπολογισμένη για μικρό εύρος διαφοράς θερμοκρασίας εισόδου – εξόδου (ΔΤ) του ψυκτικού μέσου του κυκλώματος ψύξης

Όζον:

Συνίσταται η τοποθέτηση συσκευής παραγωγής όζοντος και η παροχή της απαραίτητης ποσότητας, για την καταπολέμηση του μικροβιακού φορτίου.

Σακούλες τροποποιημένης ατμόσφαιρας:

Συνίσταται η χρήση ειδικής σακούλας τροποποιημένης ατμόσφαιρας (Δημιουργεί αύξηση του χρόνου συντήρησης και διατηρεί την ποιότητα του προϊόντος).

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Isofruit
Logo
Register New Account
Reset Password
Shopping cart