- Απαραίτητη η Δυναμική Ψύξη για τη συντήρηση των γλυκοπατατών.
- Απομάκρυνση αιθυλενίου με χρήση κατάλληλου εξαερισμού.
- Αποθηκεύετε τις γλυκοπατάτες μακριά από προϊόντα που εκλύουν αιθυλένιο.
- Μην αποθηκεύετε σε θερμοκρασίες 10° C ή χαμηλότερα. Οι γλυκοπατάτες είναι πολύ ευαίσθητες στο τραυματισμό από ψύξη. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν αποσύνθεση, εσωτερική αμαύρωση, συστολή της μάζας και υποβάθμιση της ποιότητας.
- Διαχειριστείτε το διοξείδιο του άνθρακα (CO2).
- Συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα πάνω από 100.000 ppm, δρουν αρνητικά για τη διατήρηση της ποιότητας στις γλυκοπατάτες.
- Μεθωριμάζετε τις γλυκοπατάτες πριν την αποθήκευσή τους σε ψυκτικούς θαλάμους για μακροχρόνια συντήρηση και βεβαιωθείτε ότι έχει φελλοποιηθεί πολύ καλά η εξωτερική τους επιδερμίδα.
- Μην αφήνετε τις γλυκοπατάτες εκτεθιμένες στο φώς.
Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.