Η επίδραση των αερίων στις αποθηκευμένες γλυκοπατάτες μέσα σε ψυκτικούς θαλάμους.

Αιθυλένιο

Η παρουσία του αιθυλενίου από 1 έως 10 ppm  επηρεάζει δυσμενώς το χρώμα και τη γεύση.

Διοξείδιο του άνθρακα

Συγκεντρώσεις πάνω από 10% δημιουργούν απώλειες στην ποιότητα.

Όζον

Διασπά το αιθυλένιο, καταστρέφει σπόρια μυκήτων.

Οξυγόνο

Χαμηλή συγκέντρωση μειώνει το ρυθμό της αναπνοής και τις αρνητικές συνέπειες του αιθυλενίου.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Isofruit
Logo
Register New Account
Reset Password
Shopping cart