- Γρήγορη ψύξη και διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας σε όλες τις φάσεις διακίνησης.
- Απαραίτητη η εφαρμογή της Δυναμικής ψύξης.
- Επιλογή συστήματος ψύξης χαμηλής υγρασίας.
- Υψηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα ( CO2) βοηθούν στη μακροχρόνια συντήρηση.
- Για τον έλεγχο των μυκήτων προτείνεται τα κάστανα να πλένονται με χλωριωμένο, ή απολυμασμένο νερό και μετά πραγματοποιούνται εμβαπτίσεις σε καθαρό νερό και σε θερμοκρασίες: 1) 50°C για 30 λεπτά, 2) 55°C για 15 λεπτά και 3) 60°C για 5 λεπτά. Μετά από τη θερμική επεξεργασία, τα κάστανα πρέπει να ψυχθούν στους 0°C χρησιμοποιώντας αερόψυξη, που θα αφαιρέσει την υφιστάμενη στην επιφάνειά τους θερμοκρασία.
- Άλλη εναλλακτική λύση για τον έλεγχο των μυκήτων, προτείνεται η έκθεση των κάστανων σε αέρα για 5-7 ημέρες στους 0°C εμπλουτισμένο με 40%-50% σε διοξείδιο του άνθρακα (το διοξείδιο του άνθρακα (CΟ2) είναι μυκητοστατικό αέριο).
- Στη μακροχρόνια συντήρηση βοηθούν πολύ οι σακούλες τροποποιημένης ατμόσφαιρας.
Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.