- Γρήγορη ψύξη και διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας σε όλες τις φάσεις διακίνησης.
- Διατήρηση του διοξειδίου του άνθρακα (CΟ2) σε χαμηλά επίπεδα βοηθά στη διατήρηση της ποιότητας.
- Αποφεύγετε τη συγκομιδή όταν τα λίτσι είναι υπερβολικά υγρά. (Από υδρονέφωση ή μετά από βροχή).
- Η συγκομιδή των λίτσι πρέπει να γίνεται κατά τις δροσερές ώρες της ημέρας, νωρίς το πρωί η αργά το απόγευμα χωρίς να υπάρχει υγρασία στην επιφάνειά τους. (Η υγρασία προωθεί μολύνσεις από μύκητες, που μπορεί να προκαλέσουν επιπλέον φθορές).
- Η συγκομιδή πρέπει να γίνεται προσεκτικά για την αποφυγή δημιουργίας μωλώπων στο προϊόν.
- Λίτσι με μώλωπες, σχισίματα, σήψη, υπερμεγέθη κ.λπ. θα πρέπει να διαχωρίζονται από τα υπόλοιπα προϊόντα.
- Τα λίτσι πρέπει να έχουν συγκομισθεί στο κατάλληλο στάδιο ωριμότητας. (Χρώμα, μέγεθος, σάκχαρα και οξύτητα).
- Τα λίτσι πρέπει να είναι ακέραια, υγιή, καθαρά χωρίς ξένες ύλες, φύλλα ή χώματα.
- Τα λίτσι πρέπει να είναι χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων, μούχλα, χωρίς προσβολές από ασθένειες και έντομα.
- Τα λίτσι πρέπει να είναι απαλλαγμένα από κάθε ξένη γεύση και οσμή.
Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.