Καλάθι

Σημαντικές Συμβουλές για την ιδανική απόδοση της συντήρησης μαϊντανού σε Ψυκτικούς Θαλάμους.

  • Διατηρήστε το διοξείδιο του άνθρακα (CΟ2) σε υψηλά επίπεδα. Βοηθά στην προστασία της ποιότητας (διατηρεί το χρώμα των φύλλων και μειώνει τη φθορά τους).
  • Απομακρύνετε το αιθυλένιο με χρήση εξαερισμού ή απορροφητών.
  • Τοποθετήστε συσκευές όζοντος για την καταπολέμηση των μυκήτων.
  • Χρησιμοποιείστε σακούλες τροποποιημένης ατμόσφαιρας.
  • Αποφύγετε την αποθήκευση του μαϊντανού μαζί με προϊόντα που εκλύουν αιθυλένιο (π.χ. κολοκυθάκια, τομάτες, μελιτζάνες, μπάμιες, φινόκιο κ.λπ.).
  • Ο ψεκασμός νερού στα ράφια της λιανικής πώλησης για να τον διατηρήσει φρέσκο, μπορεί να ευνοήσει την ανάπτυξη βακτηριδίων.
  • Η κοπή σε χαμηλές θερμοκρασίες του μαϊντανού επιβραδύνουν ή μειώνουν τη σοβαρότητα των διαταραχών.
  • Πλένετε το μαϊντανό, για να απομακρύνονται οι ακαθαρσίες και τα υπολείμματα ώστε να προλαμβάνεται η μετέπειτα ανάπτυξη παθογόνων οργανισμών.
  • Μετά το πλύσιμο στεγνώστε τα προϊόντα με ψυχρό αέρα.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Δημιουργία Λογαριασμού
Επαναφορά Κωδικού