- Γρήγορη ψύξη και διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας σε όλες τις φάσεις διακίνησης των πορτοκαλιών.
- Χαμηλές θερμοκρασίες αποθήκευσης κάτω των βέλτιστων προτεινομένων δημιουργούν επιδερμικά εγκαύματα.
- Για τη μετασυλλεκτική καταπολέμηση των εντόμων χρησιμοποιείστε ψύξη (2οC) για σύντομο χρονικό διάστημα, αφού προηγουμένως αυξήσετε τα σάκχαρα των πορτοκαλιών αποθηκεύοντάς τα σε θερμοκρασία 15ο C για 1 εβδομάδα.
- Διατήρηση του διοξειδίου του άνθρακα (CΟ2) σε χαμηλά επίπεδα βοηθά στην προστασία της ποιότητας.
- Αποπρασινίζετε τα πορτοκάλια με παροχή 1-10 ppm αιθυλενίου σε θερμοκρασία από 22ο έως 24οC με σχετική υγρασία 90%-95% και για χρονικό διάστημα 2- 3 ημερών.
- Παρακολούθηση των σακχάρων των πορτοκαλιών κατά τη συγκομιδή με τη χρήση οπτικών διαθλασιόμετρων (8,5ο έως 9ο Brix).
- Απολύμανση των ψυκτικών θαλάμων πριν τη χρήση τους.
Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.