Αιθυλένιο
Η παρουσία του αιθυλενίου κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης των καρπουζιών, έχει ως αποτέλεσμα να επισπεύδεται η απώλεια σφριγηλότητας. Επίσης δημιουργεί θάμπωμα, λέπτυνση του δέρματος και ξεθώριασμα του χρώματος.
Διοξείδιο του άνθρακα
Η παρουσία του χωρίς να ξεπεράσει τα επιτρεπόμενα όρια βοηθά στη συντήρηση.
Όζον
Διασπά το αιθυλένιο, καταστρέφει σπόρια μυκήτων.
Οξυγόνο
Η παρουσία του αυξάνει την αναπνοή και μειώνει τη διάρκεια αποθήκευσης.
Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.