Η επίδραση των αερίων στα αποθηκευμένα λάχανα μέσα στους ψυκτικούς θαλάμους.

Αιθυλένιο

Η παρουσία του αιθυλενίου σε συγκεντρώσεις 1 ppm επιταχύνει το κιτρίνισμα και από 10 έως 100 ppm προκαλεί απώλεια του πράσινου χρώματος εντός 5 εβδομάδων.

Διοξείδιο του άνθρακα

Η παρουσία του σε συγκεντρώσεις από 5% – 7% διατηρεί την ποιότητα.

Όζον

Διασπά το αιθυλένιο, καταστρέφει σπόρια μυκήτων.

Οξυγόνο

Συγκέντρωση από 3% έως 5% μειώνει το ρυθμό της αναπνοής και διατηρεί την ποιότητα.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Isofruit
Logo
Register New Account
Reset Password
Shopping cart