Αιθυλένιο
Η παρουσία του αυξάνει την αναπνοή και επιταχύνει την ωρίμανση.
Διοξείδιο του άνθρακα
Συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα από 2% έως 3% προστατεύουν την ποιότητα και διατηρούν τη σταθερότητα στη σάρκα και στο χρώμα τους. Συγκεντρώσεις περισσότερο από 5% δημιουργούν δυσάρεστες οσμές, απώλεια των αρωμάτων και αλλοίωση στη γεύση τους.
Όζον
Διασπά το αιθυλένιο, καταστρέφει σπόρια μυκήτων.
Οξυγόνο
Συγκεντρώσεις σε οξυγόνο 2% – 3% διατηρούν τη σταθερότητα στη σάρκα και στο χρώμα τους.
Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.