Η επίδραση των αερίων στα αποθηκευμένα βερίκοκα μέσα στους ψυκτικούς θαλάμους.

Αιθυλένιο

Η παρουσία του αυξάνει την αναπνοή και επιταχύνει την ωρίμανση.

Διοξείδιο του άνθρακα

Συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα από 2% έως 3% προστατεύουν την ποιότητα και διατηρούν τη σταθερότητα στη σάρκα και στο χρώμα τους. Συγκεντρώσεις περισσότερο από 5% δημιουργούν δυσάρεστες οσμές, απώλεια των αρωμάτων και αλλοίωση στη γεύση τους.

Όζον

Διασπά το αιθυλένιο, καταστρέφει σπόρια μυκήτων.

Οξυγόνο

Συγκεντρώσεις σε οξυγόνο 2% – 3% διατηρούν τη σταθερότητα στη σάρκα και στο χρώμα τους.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Isofruit
Logo
Register New Account
Reset Password
Shopping cart