Η επίδραση των αερίων στις αποθηκευμένες γλυκές πιπεριές μέσα στους ψυκτικούς θαλάμους.

Αιθυλένιο

Η παρουσία του ακόμα και σε ελάχιστες ποσότητες επιταχύνει την υπερωρίμανση.

Διοξείδιο του άνθρακα

Συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα περισσότερο από 5% ή (50.000 ppm) μπορεί να καταστρέψει τις πιπεριές δημιουργώντας σκασίματα, αποχρωματισμό και μαλάκωμα της σάρκας τους. Ειδικά δε εάν αποθηκεύονται κάτω από 10 ° C η κατάστασή τους επιδεινώνεται γρηγορότερα.

Όζον

Διασπά το αιθυλένιο, καταστρέφει μύκητες και βακτηρίδια.

Οξυγόνο

Χαμηλή συγκέντρωση μειώνει το ρυθμό της αναπνοής και τις συνέπειες της επίδρασης του αιθυλενίου.

 

Αποσπάσματα κειμένων. Περισσότερα στο βιβλίο ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Isofruit
Logo
Register New Account
Reset Password
Shopping cart