
ΣΤΑΦΥΛΙΑ
Μετασυλλεκτική διαχείριση
Σας συμβουλεύουμε:

Μην αποθηκεύετε σταφύλια μετά από βροχή

Παρακολούθηση των σακχάρων κατά τη συγκομιδή (14ο έως 17ο Brix) με χρήση οπτικών διαθλασιόμετρων

Σημαντική η άμεση πρόψυξη σε θερμοκρασία κάτω των 10 oC εντός 2 ωρών από τη συγκομιδή, για τον περιορισμό αφυδάτωσης στον δευτερογενή μίσχο

Επίτευξη θερμοκρασίας κάτω από 5 °C εντός 12 ωρών από τη συγκομιδή βοηθά στον περιορισμό του βοτρύτη

Χρησιμοποιείστε εγκεκριμένες εφαρμογές του διοξειδίου του θείου για την προστασία των σταφυλιών από προσβολές μυκήτων και κυρίως του βοτρύτη

Διατήρηση του διοξειδίου του άνθρακα (CΟ2) κατά την ψυχρή συντήρηση, σε μεσαία επίπεδα βοηθά στη διατήρηση της ποιότητας

Απολυμάνετε τους ψυκτικούς σας θαλάμους πριν τη χρήση τους

Τα σταφύλια πρέπει να αποθηκεύονται σε θερμοκρασία από – 0.5 °C έως 0 °C , σχετική υγρασία από 90 έως 92% και για χρονικό διάστημα από 4 έως 10 εβδομάδες.