Mετασυλλεκτική Διαχείριση στα Καρότα

🥕ΚΑΡΟΤΑ
Μετασυλλεκτική διαχείριση
Σας συμβουλέυουμε:
🥕Η Συγκομιδή των καρότων πρέπει να γίνεται στο κατάλληλο στάδιο ωριμότητας που προσδιορίζεται κυρίως από το εμπορικό μέγεθός τους. Τα καρότα πρέπει να είναι ακέραια, υγιή, απαλλαγμένα από κάθε ξένη γεύση ή οσμή, τραυματισμούς που έχουν επουλωθεί, σχισίματα, σήψη, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ή μούχλα και χωρίς προσβολές από ασθένειες και έντομα.
🥕Μετά τη συγκομιδή τα καρότα πρέπει να περνούν από διάφορα στάδια πλύσης, που με την ενέργεια αυτή ωφελούμεθα και στην αφαίρεση μέρους της θερμότητάς τους.
🥕Προψύξτε τα καρότα σε Hydrocoolers με χρήση νερού απαλλαγμένου από παθογόνους μικροοργανισμούς σε θερμοκρασία 0°C ή προψύξτε σε ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΠΡΟΨΥΚΤΗΡΙΑ.
🥕Ιδανική η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΨΥΞΗ για την επίτευξη μακροχρόνιας αποθήκευσης. Ελέγχει και διαχειρίζεται τα δημιουργούμενα αέρια αιθυλένιο και διοξείδιο του άνθρακα, ενώ παράλληλα προστατεύει τα καρότα από τραυματισμούς παγώματος.
🥕Η διατήρηση του διοξειδίου του άνθρακα σε χαμηλά επίπεδα, βοηθά στη διατήρηση της ποιότητας.
🥕Διατηρείτε την ψυκτική αλυσίδα σε όλες τις φάσεις διακίνησης του ψυγμένου προϊόντος.
🥕Διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μετά την πρόψυξη των καρότων δημιουργεί μετασυλλεκτικά προβλήματα στην ποιότητα του προϊόντος.
🥕Η επίτευξη της ενδεδειγμένης σχετικής υγρασίας είναι απαραίτητη γιατί έλλειψη αυτής δημιουργεί διαταραχές, οι οποίες περιλαμβάνουν μαρασμό ή ζάρωμα της επιφανείας και εμφάνιση ινών στο σώμα τους.
🥕Τα καρότα έχουν υψηλή ευαισθησία στο αιθυλένιο του οποίου η παρουσία δημιουργεί πικρή γεύση.
🥕Μην αποθηκεύετε καρότα μαζί με προϊόντα που εκλύουν αιθυλένιο. Η έκθεση σε 0,5 ppm εξωγενούς αιθυλενίου δημιουργεί πικρή γεύση, εντός 2 εβδομάδων.
🥕Η γκρίζα μούχλα (φαιά σήψη), η Rhizopus σήψη, η βακτηριακή μαλακή σήψη, και η όξινη σήψη (Geotrichumrot) αντιμετωπίζονται ελαχιστοποιώντας τις απώλειες με τη
χρήση χαμηλών θερμοκρασιών.
🥕Οι χαμηλές θερμοκρασίες περιορίζουν την ανάπτυξη ανεπιθύμητων βλαστών.
🥕Απολυμαίνετε τις συσκευές και τους ψυκτικούς θαλάμους πριν την χρήση τους.
🥕Στα συσκευασμένα καρότα κατά τη μεταφορά τους για εμπορικούς σκοπούς μπορείτε να χρησιμοποιείτε τριμμένο ή λεπιδόμορφο πάγο.
🥕Τα καρότα πρέπει να αποθηκεύονται σε θερμοκρασία 0,2 o C έως 0,5°C, σχετική υγρασία 92% – 94% και για χρονικό διάστημα από 2 έως 4 μήνες.

Isofruit
Logo
Register New Account
Reset Password
Shopping cart