Ψυκτικοί θάλαμοι φυσικής ροής-Νεφελοποιημένης ατμόσφαιρας

Ψυκτικοί θάλαμοι νεφελοποιημένης ατμόσφαιρας τι είναι και που χρησιμοποιούνται;

Οι ψυκτικοί θάλαμοι  νεφελοποιημένης ατμόσφαιρας ,φυσικής ροής , εφαρμόζονται σε προϊόντα με μεγάλη ευαισθησία στις ταχύτητες του αέρα και με απαιτήσεις υψηλών τιμών στη σχετική υγρασία. (Π.χ. άνηθος, αλμύρα, βλίτα, φρέσκα κρεμμυδάκια, μαϊντανός, μανιτάρια, μάραθος κ.λπ.).

Οι παραπάνω, όσον αφορά τα δομικά τους στοιχεία (πάνελς, πόρτες κ.λπ.) είναι ίδιοι με τους κλασσικούς ψυκτικούς θαλάμους, από τους οποίους διαφέρουν στον εξοπλισμό τους.

Περιγραφή:

Η ψύξη παρέχεται από ειδικούς εναλλάκτες, χωρίς ανεμιστήρες, ανηρτημένους στην οροφή του ψυκτικού θαλάμου. Η κίνηση του ψυχρού αέρα γίνεται με φυσική ροή που στηρίζεται στη βαρύτητα. Οι ψυχρές μάζες που είναι πυκνότερες και βαρύτερες, κινούνται προς τα κάτω εκτοπίζοντας τις θερμότερες, οι οποίες είναι ελαφρύτερες και κινούνται προς τα επάνω. Έτσι ανερχόμενες συναντούν τους εναλλάκτες, και αφού ψυχθούν με τη σειρά τους, κινούνται προς τα κάτω. Εκεί συναντούν τα προϊόντα και εναλλάσσοντας τα θερμικά τους φορτία, επαναλαμβάνουν τον κύκλο ψύξης μέσα στο ψυκτικό θάλαμο.

Η υψηλή σχετική υγρασία η οποία είναι απαραίτητη για τα προϊόντα παρέχεται υπό μορφή ομίχλης.

Η ομίχλη δημιουργείται από συσκευές νεφελοποιητών που μετατρέπουν το καθαρό νερό σε λεπτόκοκκα σωματίδια μέσω υπερηχητικών κυμάτων με τη μορφή νέφους. Είναι τοποθετημένοι έξω από τους ψυκτικούς θαλάμους συνδεδεμένοι με παροχή καθαρού νερού. Ειδικός φυσητήρας μέσω κυκλώματος σωλήνων στέλνει την παραγόμενη ομίχλη στο χώρο του ψυκτικού θαλάμου.

 

Isofruit
Logo
Register New Account
Reset Password
Shopping cart